KONYA / EREĞLİ - Şehit Kamil Atalay İlkokulu

YUNUS'UN İZİNDE ETWINNING PROJESİ

Okulumuz 3-A sınıfı Hülya Öztürk ve öğrencilerinin yürüttüğü eTwinning projesi ile ;Yunus Emre yi tanımak ve tanıtmak hedeflenmiştir.

YUNUS'UN İZİNDE

Anadolu'da Türkçe şiirinin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre, sanat yaşamında halka, halkın dili ile hitap etmiştir. Yani Türkçeyi çok güzel kullanmıştır. Öz Türkçe ile eserler vermiştir. Bu da Yunus'un her zaman okunup anlaşılmasında önemli bir rol oynamıştır..Yunus Emre, şiirlerinde insan ve doğa sevgisi, hoşgörü, kardeşlik ve barış kavramlarını en duru Türkçe ile işlemiş ve bu şiirlerde din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm insanlığa seslenmiştir.dünya görüşünün odağında insan ve sevgi vardır.

PROJEMİZİN TANITIM VİDEOSU

29-11-202129-11-2021